2 Kg Burak Surowy Okrągły 2 Kg Papryka Czerwona 2 Kg Ciasto Pingui Niekrojone 2 Kg Marchew 0,200 Litr Olej 0,120 Kg Cukier Biały 0,100 Kg Sól 0,200 Litr Ocet Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,431 kgPrzybliżona Waga Całości (20 Porcji): 8,620 kg
BURAKI I MARCHEW UGOTOWAĆ (OSOBNO),PO OSTUDZENIU PRZEPUŚCIĆ NA TARCE DROBNEJ ( WIÓRKI). CEBULĘ I PAPRYKĘ POKROIĆ W KOSTKĘ (DROBNĄ) I PODSMAŻYĆ NA OLEJU WSZYSTKIE SKŁADNIKI POŁACZYĆ ZE SOBĄ RAZEM I PRZYPRAWIĆ. PRZEŁOŻYĆ DO SŁOIKÓW W GARNKU ROZŁOŻYĆ ŚCIERKĘ I WLAĆ WODĘ DO POŁOWY SŁOIKÓW. I ZAGOTOWAĆ W GARNKU PRZEZ OKOŁO 10 MIN NA NIE WIELKIM OGNIU BON APETTIT