Sałatka z Buraków Restauracja 2025-12-06 06:25:22

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2022-03-02  
User
Administrator Potraw



Ingredients
2 Kg  Burak Surowy Okrągły  
2 Kg Papryka Czerwona
2 Kg Ciasto Pingui Niekrojone
2 Kg Marchew
0,200 Litr Olej
0,120 Kg Cukier Biały
0,100 Kg Sól
0,200 Litr Ocet

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,431 kg
Przybliżona Waga Całości (20 Porcji): 8,620 kg

Directions
BURAKI I MARCHEW UGOTOWAĆ (OSOBNO),PO OSTUDZENIU PRZEPUŚCIĆ NA TARCE DROBNEJ ( WIÓRKI).
CEBULĘ I PAPRYKĘ POKROIĆ W KOSTKĘ (DROBNĄ) I PODSMAŻYĆ NA OLEJU
WSZYSTKIE SKŁADNIKI POŁACZYĆ ZE SOBĄ RAZEM I PRZYPRAWIĆ.
PRZEŁOŻYĆ DO SŁOIKÓW 
W GARNKU ROZŁOŻYĆ ŚCIERKĘ I WLAĆ WODĘ DO POŁOWY SŁOIKÓW.
I ZAGOTOWAĆ W GARNKU PRZEZ OKOŁO 10 MIN NA NIE WIELKIM OGNIU



BON APETTIT