Sznycel po Wiedeńsku 2025-12-06 05:26:33

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2023-03-08  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,200 Kg  Schab bez Kości  
0,050 Kg Smalec
1 Szt do panierowania Jaja Surowe
0,005 Kg do panierowania Mąka Pszenna
0,010 Kg do panierowania Bułka Tarta
1 Szt Jajko Sadzone
0,150 Kg Ziemniaki

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,415 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,415 kg

Directions
Schab b/k  porcjujemy na 0.200 dkg kotlety. Rozbijamy na bardzo cienką warstwę.Przyprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem.
Panierujemy następująco:
mąka
jajko roztrzepane
bułka tarta
Smazymy na smalcu na wolnym ogniu.
Smażymy jajko sadzone i kładziemy  na sznycel


PODAJEMY Z ZIEMNIAKAMI TŁUCZONYMI Z KOPERKIEM ORAZ COLESŁAWEM