1,500 Kg Schab bez Kości 0,150 Kg Podgardle wędzone 0,080 Kg Ogórek Kiszony 0,100 Kg Ser Żółty Promocja 0,010 Kg Sól 0,008 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,040 Kg Czosnek Świeży Główka 4 Szt Jaja Surowe 0,300 Kg Bułka Tarta Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,219 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 2,188 kg
Schab poporcjowac 1 porcja mięsa surowego 0.150 rozbić ,przyprawić .Podgardle pokroić w drobną kostkę podsmażyć dodać pokrojony ogórek i ser żółty. Farszem nadziać mięso i zwinąć w rulon tak jak krokiety. Spanierować usmażyć w głębokim tłuszczu dopiec w piecu 10 min.170c na pieczenie.