Karczek Zimna Płyta 2025-12-06 04:40:18

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2025-05-26  
User
Administrator Potraw



Ingredients
2,200 Kg  Karczek wieprzowy bez kości  
0,030 Kg Czosnek Świeży Główka
0,150 Litr marynata Olej
0 Kg Sól
0 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,010 Kg marynata Papryka Słodka w Proszku
0,200 Kg marynata Musztarda
0,005 Kg marynata Majeranek
0,040 Litr marynata Przyprawa typu Magi Premium

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,264 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 2,635 kg

Directions
Karczek wyrównaj obcinając wokoło mięsa aby powstał równe mięso,resztki odłóż do zmielenia na farsz i przypraw solą,pieprzem,majerankiem
Karczek przekrój wzdłuż do końca na dwa równe kawałki,natrzyj solą peklową 0.066
Zrób dziurę do faszerowania w karczku i faszeruj go farszem zmielonym
Włóż do siatki,potem natrzyj  marynatą.

Odnieś do chłodni
Marynuj 3-4 dni

Przed pieczeniem zawiń w folię alumiową

PIECZEMY
Sonda  78 stopni 180 stopni
WKŁADAMY SONDE DO NAJGRUBSZEGO MIĘSA

PROCEDURA ILE SOLI NA KG MIĘSA
2 KG  MIĘSA ====0.050 SOLI ZMIĘKCZAJĄCEJ