2,200 Kg Karczek wieprzowy bez kości 0,030 Kg Czosnek Świeży Główka 0,150 Litr marynata Olej 0 Kg Sól 0 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,010 Kg marynata Papryka Słodka w Proszku 0,200 Kg marynata Musztarda 0,005 Kg marynata Majeranek 0,040 Litr marynata Przyprawa typu Magi Premium Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,264 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 2,635 kg
Karczek wyrównaj obcinając wokoło mięsa aby powstał równe mięso,resztki odłóż do zmielenia na farsz i przypraw solą,pieprzem,majerankiem Karczek przekrój wzdłuż do końca na dwa równe kawałki,natrzyj solą peklową 0.066 Zrób dziurę do faszerowania w karczku i faszeruj go farszem zmielonym Włóż do siatki,potem natrzyj marynatą. Odnieś do chłodni Marynuj 3-4 dni Przed pieczeniem zawiń w folię alumiową PIECZEMY Sonda 78 stopni 180 stopni WKŁADAMY SONDE DO NAJGRUBSZEGO MIĘSA PROCEDURA ILE SOLI NA KG MIĘSA 2 KG MIĘSA ====0.050 SOLI ZMIĘKCZAJĄCEJ