Kasza Jęczmienna 2025-12-06 04:36:40

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-05-04  
User
Administrator Potraw



Ingredients
3,500 Kg  Kasza Jęczmienna Surowa  / каша ячмінна сера   
6,500 Litr Woda
0,100 Kg Smalec
0,050 Kg Sól

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,154 kg
Przybliżona Waga Całości (66 Porcji): 10,150 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 19/1/2017 - można gotować według przepisu

Przygotowanie 1 dzień wcześniej 
- brak.

Produkcja:
1. Kaszę odsiać.
2. Do wrzącej wody dodać smalec i sól.
3. Wolno dosypywać kaszę jednocześnie mieszając.
4. Gotować 15 minut, jednocześnie mieszając.
5. Dalej kontynuować gotowanie aż do uzyskania miękkości. 

Wydawanie z kuchni 
- 1 porcja = 0,150kg
- Nie mieszać z sosami lub innymi składnikami

Wydawanie na kantynie
- 1 porcja = 0,150kg
- Jeżeli jest sos, kaszę polewamy sosem.

Czas przygotowania:
- 25/1/2017 Sylwia 120p 0:20min
- 24/2/2017 Halinka 120p 0:20min
- 25/2/2017 Sylwia 185p 0:30h
- 24/4/2017  Halina 80p 1:00h
- - 09/05/2017 Halina 30p 0:35h
-10/07/2017 Halina 130p 1:00h