3,500 Kg Kasza Jęczmienna Surowa / каша ячмінна сера 6,500 Litr Woda 0,100 Kg Smalec 0,050 Kg Sól Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,154 kgPrzybliżona Waga Całości (66 Porcji): 10,150 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 19/1/2017 - można gotować według przepisu Przygotowanie 1 dzień wcześniej - brak. Produkcja: 1. Kaszę odsiać. 2. Do wrzącej wody dodać smalec i sól. 3. Wolno dosypywać kaszę jednocześnie mieszając. 4. Gotować 15 minut, jednocześnie mieszając. 5. Dalej kontynuować gotowanie aż do uzyskania miękkości. Wydawanie z kuchni - 1 porcja = 0,150kg - Nie mieszać z sosami lub innymi składnikami Wydawanie na kantynie - 1 porcja = 0,150kg - Jeżeli jest sos, kaszę polewamy sosem. Czas przygotowania: - 25/1/2017 Sylwia 120p 0:20min - 24/2/2017 Halinka 120p 0:20min - 25/2/2017 Sylwia 185p 0:30h - 24/4/2017 Halina 80p 1:00h - - 09/05/2017 Halina 30p 0:35h -10/07/2017 Halina 130p 1:00h