Kasza Gryczana 2025-12-06 04:40:19

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-05-04  
User
Administrator Potraw



Ingredients
3,800 Kg  Kasza Gryczana Surowa  / каша гречана сера   
7,500 Litr Woda
0,100 Kg Smalec
0,046 Kg Sól

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,176 kg
Przybliżona Waga Całości (65 Porcji): 11,446 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 1/12/2016 - można gotować według przepisu.

Dzień Wydania:
1. Kaszę odsiać.
2. Do wrzącej wody dodać smalec i sól.
3. Wolno dosypywać kaszę jednocześnie mieszając.
4. Gotować 15  minut, jednocześnie mieszając.
5. Kontynuować gotowanie aż do miękkości. 

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,150kg

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 0,150kg

Czas Przygotowania:
- 1/2/2017 Sylwia 60p 25min
- 8/2/2017 Sylwia 130p 20min
- 21/2/2017 Sylwia 75p 0:30h
- 28/2/2017 Halinka 60p 0:25h
- 8/3/2017 Sylwia 140p 0:45h
- 21/3/2017 Sylwia 145p 0:15h wydawanie
- 22/4/2017 Halina 210 p 1:20h