3,800 Kg Kasza Gryczana Surowa / каша гречана сера 7,500 Litr Woda 0,100 Kg Smalec 0,046 Kg Sól Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,176 kgPrzybliżona Waga Całości (65 Porcji): 11,446 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 1/12/2016 - można gotować według przepisu. Dzień Wydania: 1. Kaszę odsiać. 2. Do wrzącej wody dodać smalec i sól. 3. Wolno dosypywać kaszę jednocześnie mieszając. 4. Gotować 15 minut, jednocześnie mieszając. 5. Kontynuować gotowanie aż do miękkości. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,150kg Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,150kg Czas Przygotowania: - 1/2/2017 Sylwia 60p 25min - 8/2/2017 Sylwia 130p 20min - 21/2/2017 Sylwia 75p 0:30h - 28/2/2017 Halinka 60p 0:25h - 8/3/2017 Sylwia 140p 0:45h - 21/3/2017 Sylwia 145p 0:15h wydawanie - 22/4/2017 Halina 210 p 1:20h