Tagiatelle al limone prosciutto 2025-12-06 05:06:44

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2021-09-29  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,020 Litr  Oliwa Extra Vergin  
1 Szt ząbek Czosnek Świeży Główka
0,020 Kg Szynka Parmeńska
0,100 Litr Wino Białe Gastronomiczne
0,100 Litr Śmietana 34%
0,200 Szt sok i skórka z cytryny Cytryna
0,100 Kg Rukola

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,340 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,340 kg

Directions
Na patelnie wlewamy oliwe extra vergin  dodajemy ząbek czosnku potem szynke parmeńską kroimy w paski i podsmażamy...dodajemy wino i po odparowaniu wlewamy śmietanę....na tarce trzemy skrórkę z cytryny i wyciskamy z niej sok....jesli śmietana sie zredukuje na koniec wrzucamy rukole.....