spaghetti carbonara 2025-12-06 04:55:00

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2025-12-01  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,060 Kg boczek włoski Guanciale Krojone słupki 500g  
2 Szt same żółtka Jaja Surowe
0,120 Kg Makaron Spaghetti Mrożony
0,150 Litr Śmietana 34%
0,008 Kg Ser Grana Padano w Kawałku

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,338 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,338 kg

Directions
BOCZEK POK ROIĆ W KOSTKĘ PODSMAŻYC NA OLIWIE  .DO MISKI ODDZIELNIE DODAĆ 2 ŻÓŁTKA Z PARMEZANEM I PIEPRZEM UGOTOWAĆ MAKARON DODAĆ DO MISKI Z ŻÓŁTKAMI WYMIESZAĆ I DODAĆ NA PATELNIE PODLAĆ ŚMIETANĄ .PRZED WYDANIEM POSYPAĆ PARMEZANEM I UDEKOROWAĆ BAZYLIĄ.