1,426 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 1,583 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 37,703 Litr Woda 0,300 Kg Sos Pieczeniowy w Proszku 2,054 Kg Mąka Pszenna 0,010 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,280 Litr Olej 0,350 Kg Podgrzybek Mrożony Kostka 0,001 Kg Liść Laurowy 0,001 Kg Ziele Angielskie 0,098 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,135 Litr Przyprawa typu Magi Promocja Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,141 kgPrzybliżona Waga Całości (300 Porcji): 42,358 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 12/12/2016 - można gotować według przepisu. PRZEPIS PRZETESTOWANY OLA 14/2/2017 Przygotowanie dzień poprzedni: - Zachować galaretkę z karczku po upieczeniu karczku, - Cebulę obrać i pokroić, Produkcja: 1.Cebulę zesmażyć na oleju 2. Dodać galaretkę z karczku 3. Dodać grzyby i całość zblendować 4. Podlać wodą. 5. Z mąki zrobić zasmażkę na złoty kolor. 6. Dodać zasmażkę do sosu i doprawić solą i pieprzem. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,120l, - wydajemy osobno mięso i osobno sos Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 0,120l, - Podajemy na talerzu z potrawą właściwą. Czas przygotowania: - 3/6/2017 Asia 455p 1:45h Zmiany: - 17/1/2017 porcja zwiększona dwukrotnie z 65g do 130g, żeby pasować do 120ml - 14/2/2017 Asia mąka +30%, dodany: olej, podgrzybek, liść, ziele, vegeta, magi Zmiana 2017-05-23: Woda +20%