0,133 Kg Ryż Biały Surowy 0,450 Litr Woda 0,067 Kg Pieczarki Surowe Talarki / печарки на пласко (surowiec: 0,070 Kg Pieczarki Świeże) 0,150 Kg Marchew Mrożona Kostka 0,050 Kg Groszek Zielony Mrożony 0,100 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий 0,040 Litr Olej 0,003 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,011 Kg Sól 0,050 Litr Świet 0,006 Kg Czosnek Granulowany 0,013 Kg Ser Grana Padano w Kawałku Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,268 kgPrzybliżona Waga Całości (4 Porcji): 1,074 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 12/12/2016 - można gotować według przepisu. Przygotować 1 dzień wcześniej: - Cebulę obrać i pokroić w kostkę - Pieczarki opłukać i pokroić w ćwiartki - Warzywa mrożone wyjąć z mroźni i wyłożyć na GN( włożyć do chłodni) Gotowanie: 1. Ryż zalać wodą , dobrze wypłukać, odsączyć, ugotować na sypko. 2. Na oleju zesmażyć cebulę. 3. Dodać marchew, groszek,pieczarkę, czosnek. 4. Zasypać ryżem. 5. Podlać wodą, gotować aż ryż zmięknie. 6. Dodać koncentrat pomidorowy. 7. Śmietanę rozrobić z wodą, dodać ciepłego wywaru i zalać risotto. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja 250 g Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja 250 g Zmiana 2017-08-31: Ser Grana Padano dodane