Babeczka portugalska PASTEL DE NATA 2025-12-06 03:34:00

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2021-02-09  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,250 Kg  Mąka Pszenna  
0,360 Litr Woda
0,140 Kg Masło MIX
0,001 Kg Sól
7 Szt same żółtka Jaja Surowe
0,250 Kg Cukier Biały
0,500 Litr Mleko 3.2%
0,050 Kg Mąka Kukurydziana
0,002 Kg Cynamon Mielony / кориця
0,005 Kg skórka z cytryny Cytryna
0,002 Kg Cukier Puder

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,130 kg
Przybliżona Waga Całości (12 Porcji): 1,560 kg

Directions
Ciasto wyrabiamy rozwałkowujemy, smarujemy rozpuszczonym masłem, .zwijamy w rulon. Robimy masę. Ciasto wykładamy do foremek wylewamy masę i zapiekamy w piecu. Podajemy Posypane cukrem pudrem. CAŁY PRZEPIS ZNAJDUJE SIĘ W KSIĄŻCE PORTUGALIA.