10 Szt Udko z Kurczaka 0,020 Kg Majeranek 0,020 Kg Czosnek Granulowany 0,012 Kg Sól 0,010 Kg Curry / каррі 0,020 Kg Papryka Słodka w Proszku 0,080 Litr Olej Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,016 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 0,162 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 29/11/2016 - można gotować według przepisu. Przygotowanie dzień wcześniej: -Umyj dokładnie mięso, oczyść ze zbędnych elementów (usuń resztkę kupra, wnętrzności i tłuszcz) -Połącz wszystkie przyprawy i posyp udka, dodaj olej i dokładnie wymieszaj. -Zamarynowane udka zafoliuj i schowaj do chłodni na co najmniej 12 godzin. Dzień wydania: 1. Ułożyć zamarynowane udka na blaszkach 2. Piec w temperaturze 170C przez 70 minut 3. Sprawdzić czy kurczak nie jest surowy, odpowiednio dopiec Wydanie z Kuchni: - 1 porcja = 1 sztuka Wydanie na Kantynie - 1 porcja = 1 sztuka Czas Przygotowania: - 15/2/2017 Rusłan 460p 2:30h - 1/3/2017 Halinka 325 p 3:30h pieczenie w dniu wydania Zmiany: - 18/1/2017 - temperatura 180->170, czas 50m->70m