Krem z Kukurydzy Restauracja 2025-12-06 05:07:20

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2020-03-27  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,056 Kg  Masło MIX  
0,020 Kg Imbir Świeży Plastry
0,005 Kg Sól
0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,030 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,420 Kg Czosnek Świeży Główka)
0,006 Kg Kurkuma / куркума
1 Litr Bulion Warzywny
0,100 Litr Świet
0,100 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,111 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )

Przybliżona Waga 1 Porcji: 1,319 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 1,319 kg

Directions
Cebulę podsmażyć na maśle, dodać kukurydzę, czosnek, imbir podsmażyć dalej. Dolać bulion i zagotować. Doprawić solą, pieprzem i kurkumą. Wszystko zblendować, następnie przetrzeć przez sito.