0,056 Kg Masło MIX 0,020 Kg Imbir Świeży Plastry 0,005 Kg Sól 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,030 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,420 Kg Czosnek Świeży Główka) 0,006 Kg Kurkuma / куркума 1 Litr Bulion Warzywny 0,100 Litr Świet 0,100 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,111 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) Przybliżona Waga 1 Porcji: 1,319 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 1,319 kg
Cebulę podsmażyć na maśle, dodać kukurydzę, czosnek, imbir podsmażyć dalej. Dolać bulion i zagotować. Doprawić solą, pieprzem i kurkumą. Wszystko zblendować, następnie przetrzeć przez sito.