1 Szt Figa Nieprzetworzona 0,007 Kg Ser Kozi 0,035 Kg Placek Tortilla 30cm -18szt 0,008 Kg Ser Mozarella Promocja 0,003 Litr Pesto Bazyliowe 510g 0,005 Kg Rukola 0,010 Kg Szpinak Świeże Liście 0,015 Kg pokrojony na 4 Pomidor Koktajlowy 0,007 Kg Orzech Włoski 0,010 Kg Żurawina w Żelu 0,003 Litr Oliwa z Wytłoczyn z Oliwek 0,001 Litr Zaprawa Cytrynowa Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,104 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,104 kg
1. Figę nacinamy na krzyż i faszerujemy są pokrojonym w plasterki kozim serem. Wstawiamy do piekarnika na 180st, 5 min. 2. Na 2 trójkąty z tortilli kładziemy mozzarellę i nacieramy pesto, wstawiamy również do pieca na 2,5 min. 3. Rukolę, szpinak, pomidor koktajlowy, orzechy mieszamy i skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. 4. Kładziemy na talerz według wzoru i dekorujemy żelową żurawiną oraz kiełkami.