Figa z Kozim Serem Restauracja 2025-12-06 04:23:28

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2020-03-27  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1 Szt  Figa Nieprzetworzona  
0,007 Kg Ser Kozi
0,035 Kg Placek Tortilla 30cm -18szt
0,008 Kg Ser Mozarella Promocja
0,003 Litr Pesto Bazyliowe 510g
0,005 Kg Rukola
0,010 Kg Szpinak Świeże Liście
0,015 Kg pokrojony na 4 Pomidor Koktajlowy
0,007 Kg Orzech Włoski
0,010 Kg Żurawina w Żelu
0,003 Litr Oliwa z Wytłoczyn z Oliwek
0,001 Litr Zaprawa Cytrynowa

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,104 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,104 kg

Directions
1. Figę nacinamy na krzyż i faszerujemy są pokrojonym w plasterki kozim serem. Wstawiamy do piekarnika na 180st, 5 min.
2. Na 2 trójkąty z tortilli kładziemy mozzarellę i nacieramy pesto, wstawiamy również do pieca na 2,5 min.
3. Rukolę, szpinak, pomidor koktajlowy, orzechy mieszamy i skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. 
4. Kładziemy na talerz według wzoru i dekorujemy żelową żurawiną oraz kiełkami.