0,100 Kg Śledź Płat Matias bez Zalewy / селедь (surowiec: 0,125 Kg Śledź Płat Matias w Zalewie) 0,030 Kg Pieczarki Marynowane w Zalewie / печарки мариновані 0,025 Kg Cebula Czerwona Surowa Kostka (surowiec: 0,028 Kg Cebula Czerwona) 0,030 Kg Ogórek Kiszony Kostka / огірок квашаний кубік (surowiec: 0,031 Kg Ogórek Kiszony ) 0,006 Kg Musztarda Francuska 0,018 Kg starte na tarce Jaja na Twardo (surowiec: 0,360 Szt Jaja Surowe) 0,010 Kg w kostkę Szczypior Cienki 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,220 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,220 kg
1. Wszystkie składniki kroimy w małą kostkę. 2. Do pokrojonego śledzia dodajemy musztardę, pokrojony szczypior, przyprawiamy pieprzem i mieszamy. 3. W odpowiednim rancie po kolei warstwowo od dołu kładziemy: śledzia, ogórek, cebula, grzyby, na końcu starte jajko. 4. Dekorujemy kiełkami, 2 cienko pokrojonymi plastrami rzodkiewki oraz marynowanym grzybem.