Tatar ze Śledzia 2025-12-06 04:59:16

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2020-03-27  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,100 Kg  Śledź Płat Matias bez Zalewy  /  селедь  (surowiec: 0,125 Kg Śledź Płat Matias w Zalewie) 
0,030 Kg Pieczarki Marynowane w Zalewie / печарки мариновані
0,025 Kg Cebula Czerwona Surowa Kostka (surowiec: 0,028 Kg Cebula Czerwona)
0,030 Kg Ogórek Kiszony Kostka / огірок квашаний кубік (surowiec: 0,031 Kg Ogórek Kiszony )
0,006 Kg Musztarda Francuska
0,018 Kg starte na tarce Jaja na Twardo (surowiec: 0,360 Szt Jaja Surowe)
0,010 Kg w kostkę Szczypior Cienki
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,220 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,220 kg

Directions
1. Wszystkie składniki kroimy w małą kostkę.
2. Do pokrojonego śledzia dodajemy musztardę, pokrojony szczypior, przyprawiamy pieprzem i mieszamy.
3. W odpowiednim rancie po kolei warstwowo od dołu kładziemy: śledzia, ogórek, cebula, grzyby, na końcu starte jajko.
4. Dekorujemy kiełkami, 2 cienko pokrojonymi plastrami rzodkiewki oraz marynowanym grzybem.