0,036 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,504 Kg Czosnek Świeży Główka) 0,020 Kg Kumin Rzymski Mielony / кмін римський 1,730 Kg Cieciorka Konserwowa 0,004 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,036 Kg Sól 0,350 Kg Pasta Tahini 0 Litr Sok z Limonki Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,030 kgPrzybliżona Waga Całości (73 Porcji): 2,176 kg
Ugotuj cieciorkę z pół łyżki sodą oczyszczoną. Po ugotowaniu oddziel skórkę z cieciorki. Osobno zblenduj czosnek, kumin, pastę tahini, oliwę Dodaj cieciorkę i lód. Dopraw solą i pieprzem. Wszystko zblenduj na gładką masę. Przechowujemy w zakręconym słoiku. Wydajemy na talerzu, udekorowane np. orzechami, pietruszką, pomidorkami koktajlowymi.