Surówka z Białej Kapusty z Chrzanem 2025-12-06 04:55:27

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-02-24  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,850 Kg  Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 1,063 Kg Kapusta Biała ) 
0,200 Kg Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 0,250 Kg Marchew)
0,040 Kg Chrzan przecierany
0,010 Kg Sól
0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,010 Kg Cukier Biały
0,070 Kg Majonezz
0,200 Litr Jogurt Naturalny

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,115 kg
Przybliżona Waga Całości (12 Porcji): 1,382 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 28/11/2016 - można gotować według przepisu.

Dzień przed:
1. Umyć, oczyścić i zszatkować kapustę. Marchew oczyścić i przepuścić na grubych oczkach.
2. Sporządzić bazę. Dokładnie wymieszać jogurt z majonezem, dodać chrzan i przyprawy.

Dzień produkcji:
1. Wymieszać kapustę z marchewką.
2. Dodać sos, doprawić solą i pieprzem.

1 porcja surówki wynosi 100 g.

Rozdzielić surówki według zamówień, zabezpieczyć i wydać na kantyny.

Zmiany:
- 24/2/2017 Paweł jogurt nat. kg -> litr