0,850 Kg Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 1,063 Kg Kapusta Biała ) 0,200 Kg Marchew Surowa Wiórki Drobne (surowiec: 0,250 Kg Marchew) 0,040 Kg Chrzan przecierany 0,010 Kg Sól 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,010 Kg Cukier Biały 0,070 Kg Majonezz 0,200 Litr Jogurt Naturalny Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,115 kgPrzybliżona Waga Całości (12 Porcji): 1,382 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 28/11/2016 - można gotować według przepisu. Dzień przed: 1. Umyć, oczyścić i zszatkować kapustę. Marchew oczyścić i przepuścić na grubych oczkach. 2. Sporządzić bazę. Dokładnie wymieszać jogurt z majonezem, dodać chrzan i przyprawy. Dzień produkcji: 1. Wymieszać kapustę z marchewką. 2. Dodać sos, doprawić solą i pieprzem. 1 porcja surówki wynosi 100 g. Rozdzielić surówki według zamówień, zabezpieczyć i wydać na kantyny. Zmiany: - 24/2/2017 Paweł jogurt nat. kg -> litr