Kurczak Curry z Chilli 2025-12-06 05:08:07

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2020-01-23  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,800 Kg  Pałka z Kurczaka   
0,500 Kg Skrzydła Całe z Kurczaka Świeże
0,050 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,056 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,050 Litr Olej
0,050 Kg Pelatti
0,001 Kg Imbir w Proszku / імбир
0,001 Kg Sól
0,001 Litr Pieprz Czarny Mielony
0,100 Kg Jabłko Promacja
0,050 Kg Pasta Curry Żółta
0,050 Litr Mleko Kokosowe
0,001 Kg Papryka Chilli w Proszku

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,165 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,654 kg

Directions
Przygotowanie 1 dzień wcześniej
1. Umyj i obierz z piór pałki z kurczaka.
2. Zabezpiecz i włóż do chłodni.

Przygotowanie w dniu wydania.

1. Na oleju zesmaż cebulę dodaj pelatti , imbir, jabłko talarki, chilii i pozostałe.
2. Podlej wodą gotuj aż do miekkości.
3. Pałki wyłóż do GN.
4. Zalej sosem, piecz w 180 st.C około 50 min aż udka będą miekkie. 

wydajemy 1 szt pałki z kurczaka 1 skrzydełko.