Schab pod Pierzynką 2025-12-06 06:24:19

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-11-16  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1,500 Kg  Schab bez Kości  
0,013 Litr Ketchup
0,010 Kg Musztarda
0,050 Kg Pieczarki Surowe Talarki / печарки на пласко (surowiec: 0,053 Kg Pieczarki Świeże)
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,002 Kg Sól
0,156 Kg Mąka Pszenna
0,100 Kg Ser Żółty Wiórki Grube / сир жовтий великі очка (surowiec: 0,100 Kg Ser Żółty Promocja)
0,003 Litr Przyprawa typu Magi Promocja
0,058 Litr Olej

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,189 kg
Przybliżona Waga Całości (10 Porcji): 1,893 kg

Directions
Przygotowanie 1 dzień wcześniej

1. Schab pokrój na 0.150 kg, rozbij tłuczkiem
2.  UKŁADAC  do GN i smarowac marynatą
3. Schowaj do Chłodni.

Przygotowanie w dniu wydania.
1. Obtocz schab w mące, smaż na rozgrzanej patelni z obu stron.
2. Wyłóż na GN pojedynczo.
3. Zesmaż cebulę na oleju dodaj pieczarki, dopraw S+P.
4. Rozłóż pieczarki odsączone na schab, posyp serem. 
5. Piec w rozgrzanym do 180 st. C piecu, aż stopi się ser. Około 10 min.
Zmiana 2019-12-12: Ketchup +25%,Sól +72%,Mąka Pszenna +1463%,Przyprawa typu Magi Promocja dodane,Olej dodane