Stek Wieprzowy z Cebulką 2025-12-06 05:12:23

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-11-16  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,253 Kg  Łopatka Wieprzowa Bez Kości  /  лопатка свиняча   
0,100 Kg Karczek wieprzowy bez kości
0,079 Litr Woda
0,189 Kg Cebula Biała Surowa Ćwiartki (surowiec: 0,210 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,003 Kg uwaga sprawdz Sól
0,001 Kg uwaga sprawdz Pieprz Czarny Mielony
0,095 Kg do obtoczenia Mąka Pszenna
0,050 Litr Olej
0,000 Kg Tymianek Suszony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,257 kg
Przybliżona Waga Całości (3 Porcji): 0,770 kg

Directions
Przygotowanie 1 dzień wcześniej 
1.Mięso (karkówka,łopatka) umyć,zmielić na dużych oczkach.
2.Włożyć do miski,doprawić solą i pieprzem,wlewać stopniowo zimną wodę i wyrabiać ręką,aż mięso całą ją wchłonie.
3.Na talerz wsypać mąkę.Umoczonymi dłońmi brać porcję mięsa 0,160 kg ,formować owalne,płaskie kotlety.
4.Obtaczać w mące i kłaść na rozgrzany olej.
5.Smażyć do momentu aż zaczną się rumienić.
Cebulę obrać,pokroić w półksiężyce,usmażyć na tłuszczu po kotletach.Oprószyć solą i pieprzem.

1 porcja mięsa surowego 0.160
po usmażeniu    0.130
Zmiana 2019-12-12: Łopatka Wieprzowa Bez Kości +26%,Woda -54%,Cebula Biała Surowa Ćwiartki -5%,Sól +183%,Mąka Pszenna -5%,Tymianek Suszony dodane