0,253 Kg Łopatka Wieprzowa Bez Kości / лопатка свиняча 0,100 Kg Karczek wieprzowy bez kości 0,079 Litr Woda 0,189 Kg Cebula Biała Surowa Ćwiartki (surowiec: 0,210 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,003 Kg uwaga sprawdz Sól 0,001 Kg uwaga sprawdz Pieprz Czarny Mielony 0,095 Kg do obtoczenia Mąka Pszenna 0,050 Litr Olej 0,000 Kg Tymianek Suszony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,257 kgPrzybliżona Waga Całości (3 Porcji): 0,770 kg
Przygotowanie 1 dzień wcześniej 1.Mięso (karkówka,łopatka) umyć,zmielić na dużych oczkach. 2.Włożyć do miski,doprawić solą i pieprzem,wlewać stopniowo zimną wodę i wyrabiać ręką,aż mięso całą ją wchłonie. 3.Na talerz wsypać mąkę.Umoczonymi dłońmi brać porcję mięsa 0,160 kg ,formować owalne,płaskie kotlety. 4.Obtaczać w mące i kłaść na rozgrzany olej. 5.Smażyć do momentu aż zaczną się rumienić. Cebulę obrać,pokroić w półksiężyce,usmażyć na tłuszczu po kotletach.Oprószyć solą i pieprzem. 1 porcja mięsa surowego 0.160 po usmażeniu 0.130 Zmiana 2019-12-12: Łopatka Wieprzowa Bez Kości +26%,Woda -54%,Cebula Biała Surowa Ćwiartki -5%,Sól +183%,Mąka Pszenna -5%,Tymianek Suszony dodane