62 Litr Woda 3 Kg Podgardle wędzone 18,700 Kg Fasola Półjaś Ugotowana / фасоля польяс варена (surowiec: 8,228 Kg Fasola Półjaś Surowa) 2,500 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 23,077 Kg Ziemniak jakiś tam (surowiec: 30 Kg Ziemniaki) 1,204 Kg Mąka Pszenna 1 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 1,110 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,300 Kg Czosnek Granulowany 0,622 Kg Sól 0,020 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,102 Kg Majeranek 2,800 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,002 Kg Liść Laurowy 0,020 Kg Ziele Angielskie Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,577 kgPrzybliżona Waga Całości (200 Porcji): 115,347 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 11/25/2016 - można gotować wedle przepisu. Przygotować 1 dzień wcześniej: - Obrać ziemniaki, poszatkować w kostkę - Namoczyć kości - Wyjąć i odmierzyć warzywa mrożone. Wysypać na płaską blachę, sprawdzić czy nie zawiera ciał obcych. - Przepłukać fasolę, następnie ugotować. Wystudzony schować do chłodni. - Słoninę boczkową pokroić w kostkę, zesmażyć. Gotowanie: 1. Wlać wodę do garnka. 2. Dodać kości, ziemniaki, kapustę, ziele angielskie iliść laurowy. 3. Następnie dodać fasolę, włoszczyznę, słoninę boczkową. 4. Przyrządzić zasmażkę z mąki na smalcu, dodać do zupy. 5. Doprawić solą, pieprzem, magi. 6. Na koniec majeranek, czosnek. Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 0,500l - W zamkniętych termoportach. Wydawanie w kantynach - 1 porcja = 0,500l Czas Przygotowania: - 16/2/2017 - Bożenka 220p 2:00h - 2/3/2017 - Bożenka 220p 2h Zmiany: - 19/1/2017 - Asia przepis całkowicie zmieniony - 31/1/2017 - Pawel korekta ilości fasoli po zmianie z surowej na ugotowaną - 9/2/2017 - Bożenka porcja -5% bo zostawało - 16/2/2017 - Bożenka porcja następne -5% bo zostawało - 23/2/2017 - Ola fasola -40%, porcja dostosowana Zmiana 2017-11-14: Ziemniak Surowy Kostka -23%