0,583 Kg Żołądki Drobiowe 0,050 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,056 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,003 Kg Sól 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,001 Kg Ziele Angielskie 0,000 Kg Liść Laurowy 0,013 Kg Smalec 0,025 Kg Mąka Pszenna 0,023 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 0,167 Litr Woda 0,008 Kg Chrzan przecierany 0,001 Kg Nać Pietruszki Suszona 0,017 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,000 Kg Majeranek 0,000 Kg Tymianek Suszony 0,002 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,028 Kg Czosnek Świeży Główka) Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,223 kgPrzybliżona Waga Całości (4 Porcji): 0,894 kg
Przygotowanie 1 dzień wcześniej 1.Mięso płuczemy pod zimną wodą, odcedzamy, czyścimy z ewentualnych twardych błonek. 2. Pokrój na mniejsze kawałki. Przygotowanie w dniu wydania 1.Do garnka dajemy tłuszcz ( wg uznania : smalec, margaryna, olej ) wrzucamy przygotowane żołądki. Smażymy przez 10 min. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę, ziele angielskie, liść laurowy, paprykę i pieprz. Dusimy pod przykryciem do miękkości około 30-40 min. W garnuszku mieszamy mąkę z 1/2 szklanki wody. Można dodać do tego 3-4 łyżki mleka lub śmietany. Kiedy żołądki są już miękkie zagęszczamy zawiesiną z mąki. Doprawiamy do smaku solą. Całość zagotowujemy. Gulasz z żołądków drobiowych możemy podać z kaszą jęczmienną, pure z ziemniaków, grubym makaronem a nawet z plackami ziemniaczanymi. 1 PORCJA 0.180 Zmiana 2019-12-12: Żołądki Drobiowe +17%,Sól +150%,Pieprz Czarny Mielony -43%,Ziele Angielskie -70%,Liść Laurowy -67%,Smalec Promocja +Infinity%,Mąka Pszenna +Infinity%,Włoszczyzna Mrożona Paski dodane,Woda dodane,Chrzan przecierany dodane,Nać Pietruszki Suszona dodane,Przyprawa typu Magi Promocja dodane,Majeranek dodane,Por Nieprzetworzony dodane,Tymianek Suszony dodane,Czosnek Świeży Obrany dodane