Pulpety z Dynią i Mozarellą 2025-12-06 06:45:52

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-11-15  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,500 Kg  Ziemniak Gotowany Zmielony  /  картопля варена перемеляна  (surowiec: 0,650 Kg Ziemniaki) 
0,500 Kg zmielić Dynia Kostka Mrożona
0,007 Kg Sól
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,100 Kg Bułka Tarta
0,010 Litr uwaga sprawdź Olej
0,050 Kg Ser Mozarella Promocja
0,002 Kg Tymianek Suszony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,234 kg
Przybliżona Waga Całości (5 Porcji): 1,169 kg

Directions
1. Ugotuj dynię z ziemniakami, osolić wodę.
2. Zmielić składniki, wystudzić.
3. Dodaj jajko, bułkę tartą, olej.
4. Doprawić,dodać roztrzepane jajko.
5. Dodać tymianek
5. Uformować pod pulpety do środka dodać mozarellę.
6. Wyłożyć na blaszkę z pergaminem. 
7. Piec w 180 st.C 15-20min

1  kotlet surowy 0.120
1 porcja   2 kotlety
Zmiana 2019-12-12: Sól +588%,Tymianek Suszony dodane