0,500 Kg Ziemniak Gotowany Zmielony / картопля варена перемеляна (surowiec: 0,650 Kg Ziemniaki) 0,500 Kg zmielić Dynia Kostka Mrożona 0,007 Kg Sól 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,100 Kg Bułka Tarta 0,010 Litr uwaga sprawdź Olej 0,050 Kg Ser Mozarella Promocja 0,002 Kg Tymianek Suszony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,234 kgPrzybliżona Waga Całości (5 Porcji): 1,169 kg
1. Ugotuj dynię z ziemniakami, osolić wodę. 2. Zmielić składniki, wystudzić. 3. Dodaj jajko, bułkę tartą, olej. 4. Doprawić,dodać roztrzepane jajko. 5. Dodać tymianek 5. Uformować pod pulpety do środka dodać mozarellę. 6. Wyłożyć na blaszkę z pergaminem. 7. Piec w 180 st.C 15-20min 1 kotlet surowy 0.120 1 porcja 2 kotlety Zmiana 2019-12-12: Sól +588%,Tymianek Suszony dodane