0,400 Kg Ziemniak Gotowany Zmielony / картопля варена перемеляна (surowiec: 0,520 Kg Ziemniaki) 0,500 Kg zmielić Brokuł Mrożony 0,150 Kg Łosoś Surowy Kostka 0,040 Kg Ser Grana Padano w Kawałku 0,020 Kg Mąka Pszenna 0,120 Kg Bułka Tarta 0,050 Kg panierka Bułka Tarta 0 Kg Sól 0 Kg Pieprz Czarny Mielony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,256 kgPrzybliżona Waga Całości (5 Porcji): 1,280 kg
1. Ugotuj ziemniaki z brokułem.Osolić wodę 2. Po ugotowaniu zmiksuj 3. Łososia podsmaż na patelni, dopraw S+P 4. Uformuj placek włoż łososia i uformuj pulpety. 5. Panieruj w bułce tartej 6. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 7. Piecz w rozgrzanym do 180 st C piekarniku 15-20 min. 1 pulpet waga....... 1 porcja waga.......