Pulpety z Brokuła z Łososiem 2025-12-06 05:01:19

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-11-15  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,400 Kg  Ziemniak Gotowany Zmielony  /  картопля варена перемеляна  (surowiec: 0,520 Kg Ziemniaki) 
0,500 Kg zmielić Brokuł Mrożony
0,150 Kg Łosoś Surowy Kostka
0,040 Kg Ser Grana Padano w Kawałku
0,020 Kg Mąka Pszenna
0,120 Kg Bułka Tarta
0,050 Kg panierka Bułka Tarta
0 Kg Sól
0 Kg Pieprz Czarny Mielony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,256 kg
Przybliżona Waga Całości (5 Porcji): 1,280 kg

Directions
1. Ugotuj ziemniaki z brokułem.Osolić wodę
2. Po ugotowaniu zmiksuj
3. Łososia podsmaż na patelni, dopraw S+P
4. Uformuj placek włoż łososia i uformuj pulpety.
5. Panieruj w bułce tartej
6. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
7. Piecz w rozgrzanym do 180 st C piekarniku 15-20 min.


1 pulpet waga.......

1 porcja waga.......