0,580 Kg 3 szt Papryka Czerwona 0,100 Kg Ser Feta sałatkowo-kanapkowy 0,035 Kg główka Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,490 Kg Czosnek Świeży Główka) 0,055 Kg Pomidor Suszony w Oleju 0,008 Litr Oliwa Extra Vergin 0,004 Litr Zaprawa Cytrynowa 0,004 Kg Sól 0,005 Kg Pieprz Czarny Mielony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,066 kgPrzybliżona Waga Całości (12 Porcji): 0,791 kg
1. Papryki wstaw do piekarnika na ok. 30 min temperatura 170 stopni do czasu aż skórka przypali się na czarno. 2. Po wyjęciu z piekarnika usuń skórki, zostaw miąższ. 3. Wrzuć papryki do pojemnika w którym będziesz miksować składniki, dodaj tam: czosnek, ser feta, pomidory, oliwę. Zmiksuj to na gładką pastę. 4. Na koniec dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem według uznania.