Sos Dip z Pieczonej Papryki 2025-12-06 05:59:52

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-11-05  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,580 Kg 3 szt Papryka Czerwona  
0,100 Kg Ser Feta sałatkowo-kanapkowy
0,035 Kg główka Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,490 Kg Czosnek Świeży Główka)
0,055 Kg Pomidor Suszony w Oleju
0,008 Litr Oliwa Extra Vergin
0,004 Litr Zaprawa Cytrynowa
0,004 Kg Sól
0,005 Kg Pieprz Czarny Mielony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,066 kg
Przybliżona Waga Całości (12 Porcji): 0,791 kg

Directions
1. Papryki wstaw do piekarnika na ok. 30 min temperatura 170 stopni do czasu aż skórka przypali się na czarno.
2. Po wyjęciu z piekarnika usuń skórki, zostaw miąższ.
3. Wrzuć papryki do pojemnika w którym będziesz miksować składniki, dodaj tam: czosnek, ser feta, pomidory, oliwę. Zmiksuj to na gładką pastę.
4. Na koniec dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem według uznania.