Ziemniaki Pieczone w sosie Restauracja 2025-12-06 05:05:49

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-11-05  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,250 Kg  Ziemniak Surowy Obrany (surowiec: 0,325 Kg Ziemniaki) 
0,030 Litr 2 ząbki Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,420 Kg Czosnek Świeży Główka)
0,010 Kg Ser Grana Padano w Kawałku
0,015 Litr Oliwa z Wytłoczyn z Oliwek
0,030 Litr Sos Cezar
0,020 Kg 2 plastry Ser Żółty Plastry / сир жовтий пластами (surowiec: 0,020 Kg Ser Żółty Promocja)

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,355 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,355 kg

Directions
1. Wyoczkowane ziemniaki lekko podgotuj.
2. Wyłóż je do małego naczynia żaroodpornego.
3. Zrób sos z posiekanego czosnku, startego na małych oczkach sera grana padano, oliwy, sosu cezar. Polej nim ziemniaki i na wierzch ułóż 2 plastry żółtego sera.
4. Piecz w 180st. przez 10 min. Po tym czasie drewnianym patyczkiem sprawdź gotowość-miękkość ziemniaków.