0,250 Kg Ziemniak Surowy Obrany (surowiec: 0,325 Kg Ziemniaki) 0,030 Litr 2 ząbki Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,420 Kg Czosnek Świeży Główka) 0,010 Kg Ser Grana Padano w Kawałku 0,015 Litr Oliwa z Wytłoczyn z Oliwek 0,030 Litr Sos Cezar 0,020 Kg 2 plastry Ser Żółty Plastry / сир жовтий пластами (surowiec: 0,020 Kg Ser Żółty Promocja) Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,355 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,355 kg
1. Wyoczkowane ziemniaki lekko podgotuj. 2. Wyłóż je do małego naczynia żaroodpornego. 3. Zrób sos z posiekanego czosnku, startego na małych oczkach sera grana padano, oliwy, sosu cezar. Polej nim ziemniaki i na wierzch ułóż 2 plastry żółtego sera. 4. Piecz w 180st. przez 10 min. Po tym czasie drewnianym patyczkiem sprawdź gotowość-miękkość ziemniaków.