Zapiekanka z kaszy gryczanej i warzyw 2025-12-06 05:07:29

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-01-31  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,970 Kg  Kasza Gryczana Surowa  / каша гречана сера   
0,250 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,278 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,120 Kg Fasola Czerwona Konserwowa bez Zalewy (surowiec: 0,208 Kg Fasola Czerwona Konserwowa w Zalewie / фасоля червона консервована в соку )
0,300 Kg Pieczarki Surowe Talarki / печарки на пласко (surowiec: 0,315 Kg Pieczarki Świeże)
0,200 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski
0,100 Kg Ser Żółty Promocja
0,010 Kg Nać Pietruszki Suszona
0,045 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий
0,050 Kg Margaryna / маргарин
0,024 Kg Sól
0,016 Kg Papryka w Proszku Wędzona (surowiec: 0,020 Kg Papryka Czerwona)

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,174 kg
Przybliżona Waga Całości (12 Porcji): 2,085 kg

Directions
Czas Pracy:
- 2 os.
- 1 godzina.

Przygotowanie dzień poprzedni:
1. Ugotuj kaszę gryczaną w osolonej wodzie około 15 minut, odcedź ją i przełóż do naczynia. Po ugotowaniu otrzymasz około 1.67 kg gotowej kaszy.
2. Obierz cebulę i pokrój ją w cienkie piórka. Pieczarki umyj i pokrój w plasterki.
3. Rozgrzej tłuszcz, podsmaż cebulę na złoty kolor, dodaj pieczarki i poczekaj 
aż puszczą wodę, dodaj ziele angielski. Wrzuć włoszczyznę i poczekaj aż zmięknie.
4. Odsącz fasolę i wrzuć na patelnię, dodaj koncentrat pomidorowy.
5. Powstały sos wymieszaj z kaszą, dodaj ser, natkę pietruszki oraz jajko.
6. Dopraw solą i pieprzem.

Produkcja:
1. Gotową masę zapiekaj w blaszce około 25 minut w temperaturze 180st. C

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 240 g. 

Wydawanie na Kantynie:
- 1 porcja = 240 g. 
- Podawać z łyżką jogurtu naturalnego.