0,970 Kg Kasza Gryczana Surowa / каша гречана сера 0,250 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,278 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,120 Kg Fasola Czerwona Konserwowa bez Zalewy (surowiec: 0,208 Kg Fasola Czerwona Konserwowa w Zalewie / фасоля червона консервована в соку ) 0,300 Kg Pieczarki Surowe Talarki / печарки на пласко (surowiec: 0,315 Kg Pieczarki Świeże) 0,200 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 0,100 Kg Ser Żółty Promocja 0,010 Kg Nać Pietruszki Suszona 0,045 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий 0,050 Kg Margaryna / маргарин 0,024 Kg Sól 0,016 Kg Papryka w Proszku Wędzona (surowiec: 0,020 Kg Papryka Czerwona) Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,174 kgPrzybliżona Waga Całości (12 Porcji): 2,085 kg
Czas Pracy: - 2 os. - 1 godzina. Przygotowanie dzień poprzedni: 1. Ugotuj kaszę gryczaną w osolonej wodzie około 15 minut, odcedź ją i przełóż do naczynia. Po ugotowaniu otrzymasz około 1.67 kg gotowej kaszy. 2. Obierz cebulę i pokrój ją w cienkie piórka. Pieczarki umyj i pokrój w plasterki. 3. Rozgrzej tłuszcz, podsmaż cebulę na złoty kolor, dodaj pieczarki i poczekaj aż puszczą wodę, dodaj ziele angielski. Wrzuć włoszczyznę i poczekaj aż zmięknie. 4. Odsącz fasolę i wrzuć na patelnię, dodaj koncentrat pomidorowy. 5. Powstały sos wymieszaj z kaszą, dodaj ser, natkę pietruszki oraz jajko. 6. Dopraw solą i pieprzem. Produkcja: 1. Gotową masę zapiekaj w blaszce około 25 minut w temperaturze 180st. C Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 240 g. Wydawanie na Kantynie: - 1 porcja = 240 g. - Podawać z łyżką jogurtu naturalnego.