Spaghetti z krewetkami Restauracja 2025-12-06 05:24:42

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2021-02-22  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,110 Kg 6 Krewetka 16/20  
0,120 Kg Makaron Spaghetti Mrożony
0,028 Litr Szpinak Świeże Liście
0,030 Kg Pomidor Koktajlowy
0,060 Litr półksiężyce Cukinia Surowa Talarki / цукіні кружечком (surowiec: 0,067 Kg Cukinia Świeża)
0,014 Litr Oliwa Extra Vergin
0,006 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,084 Kg Czosnek Świeży Główka)
0,014 Litr Wino Białe Gastronomiczne
0,003 Kg Sól
0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,100 Litr Śmietana 34%

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,487 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,487 kg

Directions
1. Ugotuj makaron w osolonej wodzie.
2. Na oliwie podsmaż czosnek, dodaj cukinie, pomidor koktajlowy i krewetki. Chwilę to podsmaż aż składniki zmiękną.
3. Dopraw solą i pieprzem, dolej wina. Poczekaj aż odparuje.
4. Dodaj śmietany i szpinak świeży, poczekaj aż się zredukuje.
5. Tak przygotowany makaron udekoruj.