0,110 Kg 6 Krewetka 16/20 0,120 Kg Makaron Spaghetti Mrożony 0,028 Litr Szpinak Świeże Liście 0,030 Kg Pomidor Koktajlowy 0,060 Litr półksiężyce Cukinia Surowa Talarki / цукіні кружечком (surowiec: 0,067 Kg Cukinia Świeża) 0,014 Litr Oliwa Extra Vergin 0,006 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,084 Kg Czosnek Świeży Główka) 0,014 Litr Wino Białe Gastronomiczne 0,003 Kg Sól 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,100 Litr Śmietana 34% Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,487 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,487 kg
1. Ugotuj makaron w osolonej wodzie. 2. Na oliwie podsmaż czosnek, dodaj cukinie, pomidor koktajlowy i krewetki. Chwilę to podsmaż aż składniki zmiękną. 3. Dopraw solą i pieprzem, dolej wina. Poczekaj aż odparuje. 4. Dodaj śmietany i szpinak świeży, poczekaj aż się zredukuje. 5. Tak przygotowany makaron udekoruj.