2 Kg Policzki Wołowe Wolno Gotowane 1,5kg 0,100 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,111 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,200 Kg Seler Korzeń 0,040 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,560 Kg Czosnek Świeży Główka) 0,200 Kg talarki Marchew 0 Kg Liść Laurowy 0,001 Kg Ziele Angielskie Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,318 kgPrzybliżona Waga Całości (8 Porcji): 2,541 kg
Cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na oleju aż do zarumienienia się razem z selerem i marchewką. Gotujemy do miękkości warzyw. Podlać winem,wcisnąć czosnek przez praskę,dodać sól, pieprz cayenne (TROCHĘ!!!!) Dodać policzki i gotować chwilkę.