1,250 Kg Ziemniak jakiś tam (surowiec: 1,625 Kg Ziemniaki) 0,200 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 0,200 Kg Por Surowy Paski Cienkie / пор серий паски тоненькі (surowiec: 0,334 Kg P) 0,200 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,222 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,250 Kg Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix 0,150 Kg Podgardle wędzone 0,125 Litr Świet 3 Litr Woda 0,025 Kg Sól 0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,020 Kg Tymianek Suszony 0,020 Kg Majeranek 0,003 Kg Gałka Muszkatałowa 0,060 Kg Margaryna / маргарин 0,020 Kg Mąka Pszenna 0,020 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,125 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,013 Kg Nać Pietruszki Suszona 0,003 Kg Liść Laurowy 0,003 Kg Ziele Angielskie Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,569 kgPrzybliżona Waga Całości (10 Porcji): 5,686 kg
?? Zupę można doprawić Maggi i większą ilością śmietanki. ?? Proszę ostrożnie doprawiać gałką muszkatałową i tymiankiem. Dzień przed: 1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, zalać wodą i wstawić do chłodni. 2. Pory naciąć wzdłuż, porządnie wypłukać. Skontrolować czystość i odkrój końcówki. Pokroić pora w plastry razem z zieloną częścią. 3. Cebulę obrać i poszatkować w pióra. 4. Słoninę Boczkową pokroić w julienne. 5. Kości umyć, rozdrobnić i namoczyć. Produkcja: 1. Rozgrzać tłuszcz i podsmażyć słoninę, dodać cebulę oraz pory. Lekko zarumienić. Zalać wodą, wrzucić kości i gotować około godziny. Wyjąć kości . 2. Wrzuć ziemniaki oraz włoszczyznę, pilnuj żeby nie rozgotować. 3. Pod koniec gotowania dodaj przyprawy i zioła. 4. Dokładnie wymieszaj mąkę ze śmietanką i zagęść zupę. 1 porcja wynosi 350 ml. Zmiana 2018-06-23: Gałka Muszkatałowa -82%