0,200 Kg Pelatti 0,010 Litr Olej 0,010 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,140 Kg Czosnek Świeży Główka) 0,001 Kg Liść Laurowy 0,200 Kg Cebula Biała Surowa Prążki (surowiec: 0,222 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0 Kg Sól 0 Kg Pieprz Czarny Mielony 0 Kg Cukier Biały Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,105 kgPrzybliżona Waga Całości (4 Porcji): 0,421 kg
Sposób przygotowania w dniu wydnia 1. Na oleju uduś czosnek, cebulę, zalej pelatti. 2. Dodaj liść laurowy, sól, pieprz, cukier. W razie potrzeby dodaj przecier i podlej wodą 1 porcja sosu ....... Sosem polewamy rybę.