0,674 Kg Pierś z kurczaka 0,350 Kg Pieczarki Surowe Wiórki Grube / печарки очка грубі (surowiec: 0,368 Kg Pieczarki Świeże) 0,426 Kg Brokuł Mrożony 0,472 Litr Świet 0,472 Litr Mleko 3.2% 0,009 Kg Sól 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,034 Litr Olej 0,067 Kg Mąka Pszenna Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,167 kgPrzybliżona Waga Całości (15 Porcji): 2,506 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 22/12/2016 - można gotować według przepisu. ZAAKCEPTOWANY OLA 6/3/2017 (PYCHA!) Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Pokrój kurczaka w kostkę 2cm x 2cm, przyprawić solą i pieprzem, - Pokrój pieczarkę na cząstki o grubości 1cm, - Rozmrozić brokuły, - Kawałki większe niż ok. rozmiar jajka przeciąć, Powyższe składniki przechowywać w chłodni. Produkcja: 1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, 2. Roztrzep mąkę w 0.5 l mleka, 3. Dodaj kurczaka, 4. Dodaj pieczarki, 5. Dodaj całą sól i cały pieprz, 6. Zalej śmietaną i pozostałym mlekiem, 7. Wlej rozrobioną mąkę w mleku do sosu, 8. Dodaj brokuły - blisko końca, bo się rozpadają!, 9. Zagotuj raz i odstaw. Wydawanie z Kuchni: - Sos i makaron wydajemy osobno - 1 porcja sosu = 0,160kg Wydawanie na Kantynie: - Makaron polewamy sosem, - 1 porcja sosu = 0,160kg Czas Przygotowania: - 24/2/2017 Sylwia 119p 0:40h - 6/3/2017 Ruslan 50p 0:45h - 8/3/2017 Sylwia 100p 0:45h