0,220 Kg ciasto Mąka Pszenna 0,050 Kg ciasto Cukier Biały 0,110 Kg ciasto Masło MIX 0,020 Kg ciasto(tylko żółtko) 1 szt Jaja Surowe 0 Kg ciasto (szczypta) Sól 0,250 Litr masa Mleko 3.2% 0,300 Kg Cukier Biały 0,060 Kg 3 żółtka Jaja Surowe 0,030 Kg Mąka Ziemniaczana 0,030 Kg (starta skórka) Cytryna 0 Kg (sok z dwóch cytryn) Cytryna 0 Kg masa bezowa(2 białka) Jaja Surowe 0,120 Kg Cukier Biały Przybliżona Waga 1 Porcji: 1,190 kgPrzybliżona Waga Całości (1 Porcji): 1,190 kg
Mąkę przesiej, dodaj masło, cukier, żółtko, sól.Zagnieć ciasto, wyłóż nim formę. Wstaw do rozgrzanego do 170stC piekarnika na 15 min. Wyjmij, ostudź. PRZYGOTUJ KREM zagotuj mleko z cukrem, żółtka wymieszaj z mąką ziemniaczaną, i ciągle mieszając dodaj mleko z mąką. Do pwstałej masy dodaj sok z cytryny i skórkę. Całość zagotuj. Ubij białko z cukrem i połącz DELIKATNIE z zagotowanym kremem. Całość wylej na tartę. Zapiecz 10-15min w piekarniku 150 stC.