Tarta Cytrynowa Restauracja 2025-12-06 05:05:49

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-05-27  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,220 Kg ciasto  Mąka Pszenna  
0,050 Kg ciasto Cukier Biały
0,110 Kg ciasto Masło MIX
0,020 Kg ciasto(tylko żółtko) 1 szt Jaja Surowe
0 Kg ciasto (szczypta) Sól
0,250 Litr masa Mleko 3.2%
0,300 Kg Cukier Biały
0,060 Kg 3 żółtka Jaja Surowe
0,030 Kg Mąka Ziemniaczana
0,030 Kg (starta skórka) Cytryna
0 Kg (sok z dwóch cytryn) Cytryna
0 Kg masa bezowa(2 białka) Jaja Surowe
0,120 Kg Cukier Biały

Przybliżona Waga 1 Porcji: 1,190 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 1,190 kg

Directions
Mąkę przesiej, dodaj masło, cukier, żółtko, sól.Zagnieć ciasto, wyłóż nim formę. Wstaw do rozgrzanego do 170stC piekarnika na 15 min. Wyjmij, ostudź.

PRZYGOTUJ KREM
zagotuj mleko z cukrem, żółtka wymieszaj z mąką ziemniaczaną, i ciągle mieszając dodaj mleko z mąką. Do pwstałej masy dodaj sok z cytryny i skórkę. Całość zagotuj. Ubij białko z cukrem i połącz DELIKATNIE z zagotowanym kremem. Całość wylej na tartę. Zapiecz 10-15min w piekarniku 150 stC.