Pałki z Kurczaka Panierowane w Płatkach 2025-12-06 06:29:45

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-05-08  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,300 Kg  Pałka z Kurczaka   
0,005 Litr Jogurt Naturalny
0,002 Kg Płatki Kukurydziane
0,001 Litr Mleko 3.2%
0,001 Kg Czosnek Granulowany

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,309 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 0,309 kg

Directions
Uwaga nowy przepis


1 dzień wcześniej 
rano zamarynuj pałki,
po południu upiecz z parowaniem 

Składniki:

Na marynatę: dwie łyżki jogurtu naturalnego, dwie łyżeczki granulowanego czosnku, łyżeczka soli, pieprz.
500 gramów piersi z kurczaka lub fileta z udek.
Ciasto: dwa jajka, pół szklanki mleka, cztery kopiaste łyżki mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej, pół łyżeczki soli.
Panierka: dwie szklanki mąki pszennej, kopiasta łyżeczka papryki słodkiej, pół łyżeczki pieprzu kajeńskiego, pół łyżeczki soli.