Makaron Ryżowy z Tofu 2025-12-06 05:26:07

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-04-15  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,120 Kg  Makaron Ryżowy 3mm Suchy  
0,019 Kg Tofu
0,080 Kg Marchew Surowa Talarki (surowiec: 0,100 Kg Marchew)
0,040 Kg Papryka w Proszku Wędzona (surowiec: 0,050 Kg Papryka Czerwona)
0,001 Kg Papryka Chilli w Proszku
0,020 Kg Cebula Czerwona Surowa Kostka (surowiec: 0,022 Kg Cebula Czerwona)
0,012 Kg Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,168 Kg Czosnek Świeży Główka)
0,002 Kg Imbir w Proszku / імбир
0,120 Kg Pieczarki Surowe Talarki / печарки на пласко (surowiec: 0,126 Kg Pieczarki Świeże)
0,034 Litr Olej
0 Litr Kwasek Cytrynowy
0,020 Litr Sos Pattay
0,001 Kg Liść Limonki

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,235 kg
Przybliżona Waga Całości (2 Porcji): 0,469 kg

Directions
Sposób przygotowania

Makaron ryżowy wrzuć do wody na chwilę, wyjmij.

Na patelni na oleju zesmaż czosnek, cebulę, liść limonki, przyprawy, potem dodaj 
marchew
papryka
pieczarka
na koniec tofu
Dodaj sos Pattay 
Dodaj makaron
Wszystko wymieszkj

1 porcja = 0,300