30 Litr Woda 5,200 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий 1,341 Kg Mąka Pszenna 0,187 Kg Sól 0,063 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,488 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,300 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,405 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,449 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,032 Kg Liść Laurowy 0,010 Kg Ziele Angielskie 0,345 Litr Olej Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,113 kgPrzybliżona Waga Całości (340 Porcji): 38,370 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 14/2/2017 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: - Brak Przygotowanie: 1. Do wrzącej wody dodać warzywa i gotować z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego do miękkości. 2. Gdy warzywa są już miękkie wywar przecedzamy. 3. Wywar łączymy z koncentratem pomidorowym i ketchupem. 4. Z mąki pszennej i wody sporządzamy zawiesinę. Zawiesinę dodajemy do wrzącego sosu i zagotowujemy. 5. Sos doprawiamy do smaku. Wydawanie z Kuchni: - 1 Porcja sosu = 0,120 l. Wydawanie na Kantynie: - 1 Porcja sosu = 0,120 l. Czas Przygotowania: - 8/2/2017 - Sylwia 340p 0:35h - 14/2/2017 - Halina 70p 0:40h - 24/2/2017 - Sylwia 80p 0:30h - 22/3/2017 Rusłan 80p 0:50h - 20/04/2017 Sylwia 80 p 0:30h - 25/4/2017 Bożena 420p 1:15h Zmiany: - 8/2/2017 - Paweł przepis zmieniony centralnie na podstawie wskazówek Sylwii Zmiana 2017-05-11: Pieprz Czarny Mielony +278%,Przyprawa typu Vegeta Promocja +144% Zmiana 2017-09-17: Włoszczyzna Mrożona Paski -65%,Olej dodane Zmiana 2018-04-24: Pieprz Czarny Mielony -82%