Sos Pomidorowy 2025-12-06 04:59:17

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-09-12  
User
Administrator Potraw



Ingredients
30 Litr  Woda  
5,200 Kg Koncentrat Pomidorowy / концетрат помідоровий
1,341 Kg Mąka Pszenna
0,187 Kg Sól
0,063 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,488 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,300 Litr Przyprawa typu Magi Promocja
0,405 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,449 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,032 Kg Liść Laurowy
0,010 Kg Ziele Angielskie
0,345 Litr Olej

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,113 kg
Przybliżona Waga Całości (340 Porcji): 38,370 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 14/2/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
- Brak

Przygotowanie:
1. Do wrzącej wody dodać warzywa i gotować z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego do miękkości. 
2. Gdy warzywa są już miękkie wywar przecedzamy.
3. Wywar łączymy z koncentratem pomidorowym i ketchupem.
4. Z mąki pszennej i wody sporządzamy zawiesinę. Zawiesinę dodajemy do wrzącego sosu i zagotowujemy.
5. Sos doprawiamy do smaku. 

Wydawanie z Kuchni:
- 1 Porcja sosu = 0,120 l. 

Wydawanie na Kantynie:
- 1 Porcja sosu = 0,120 l. 

Czas Przygotowania:
- 8/2/2017 - Sylwia 340p 0:35h
- 14/2/2017 - Halina 70p 0:40h
- 24/2/2017 - Sylwia 80p 0:30h
- 22/3/2017 Rusłan 80p 0:50h
- 20/04/2017 Sylwia 80 p 0:30h
- 25/4/2017  Bożena 420p 1:15h

Zmiany:
- 8/2/2017 - Paweł przepis zmieniony centralnie na podstawie wskazówek Sylwii

Zmiana 2017-05-11: Pieprz Czarny Mielony +278%,Przyprawa typu Vegeta Promocja +144%
Zmiana 2017-09-17: Włoszczyzna Mrożona Paski -65%,Olej dodane
Zmiana 2018-04-24: Pieprz Czarny Mielony -82%