Pad Thai z Tofu 2025-12-06 06:22:28

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-02-27  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,100 Kg  Makaron Ryżowy 3mm Suchy  
0 Kg (8 ząbków) Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0 Kg Czosnek Świeży Główka)
0,150 Kg Tofu
0 Kg 1 garść Kiełki Fasoli Mung
0 Kg 1 łyżka Orzeszki Ziemne Niesolone
0 Kg 2 łyżki Szczypior Świeży (surowiec: 0 Kg Szczypior Świeży )
0 Kg do pokropienia Limonka
0 Litr Olej
0,100 Litr Sos Pattay

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,175 kg
Przybliżona Waga Całości (2 Porcji): 0,350 kg

Directions
orzeszki w moździeżu wcześniej lekko sprażyć
makaron ryżowy namoczyć aby naciągnął wode

na oleju podsmażyć czosnek z tofu( w kostke) dodać jajko dodać makaron ryżowy 
dokładnie wymieszać dodać sos Pattay
skkropić limonką dodać kiełki
na talerzu posypujemy orzeszkami i szczypiorkiem i kolendra