Gołąbki z Mięsem Kolacja Impreza 2025-12-06 04:15:49

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2025-07-03  
User
Administrator Potraw



Ingredients
9,550 Kg  Kapusta Biała (surowiec: 11,938 Kg Kapusta Biała ) 
1,854 Kg Ryż Biały Surowy
0,240 Kg Cebulaa Zwykła
0,180 Kg Olej
3,509 Kg Karczek wieprzowy bez kości
0,036 Kg Sól
0,027 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,008 Kg Pieprz Ziołowy Mielony
0,178 Litr Przyprawa typu Magi Promocja
0 Kg Czosnek Obrany Świeży

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,354 kg
Przybliżona Waga Całości (44 Porcji): 15,582 kg

Directions
Dzień przed:
1. Kapustę oczyścić i obgotować, podzielić na liście i ostudzić.
2. Mięso umyć, pokroić i zmielić na maszynce do mielenia.
3. Cebulę obrać i poszatkować w drobną kostkę.
4. Ugotuj ryż na półsypko z dodatkiem oleju.
5. Cebulę zrumienić na oleju.
6. Do SUROWEGO mięsa dodać cebulę i przyprawy, połączyć z ugotowanym i ostudzonym ryżem,
doprawić do smaku.
7. Ściąć twarde nerwy i zgrubienia z liści kapusty.
8. Nakładać na każdy liść przygotowany farsz 70 gram na jeden gołąbek, zakładać z obu stron brzegi i zawijać w wałek.
9. Wyłożyć dno blaszek małymi liściami kapusty i na nich wykładać gotowe gołąbki
zwinięte stroną w dół, ściśle obok siebie.
10. Podlej wywarem ( woda z vegetą)
11. Jeden gołąbek ma mieć 0,100kg

W dniu wydania   jeżeli gołąbki ze starej kapusty
1. Pieczemy w piecu na 160 st C 20 minut. Na pieczenie.
Następny Dzień:
1. Pieczenie - Parowanie 150C na 30min

Jeżeli gołąbki z młodej kapusty to
W dniu wydania pieczenie z parowaniem 20 min

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 2 szt = 0,200

- Podawać z sosem