9,550 Kg Kapusta Biała (surowiec: 11,938 Kg Kapusta Biała ) 1,854 Kg Ryż Biały Surowy 0,240 Kg Cebulaa Zwykła 0,180 Kg Olej 3,509 Kg Karczek wieprzowy bez kości 0,036 Kg Sól 0,027 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,008 Kg Pieprz Ziołowy Mielony 0,178 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0 Kg Czosnek Obrany Świeży Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,354 kgPrzybliżona Waga Całości (44 Porcji): 15,582 kg
Dzień przed: 1. Kapustę oczyścić i obgotować, podzielić na liście i ostudzić. 2. Mięso umyć, pokroić i zmielić na maszynce do mielenia. 3. Cebulę obrać i poszatkować w drobną kostkę. 4. Ugotuj ryż na półsypko z dodatkiem oleju. 5. Cebulę zrumienić na oleju. 6. Do SUROWEGO mięsa dodać cebulę i przyprawy, połączyć z ugotowanym i ostudzonym ryżem, doprawić do smaku. 7. Ściąć twarde nerwy i zgrubienia z liści kapusty. 8. Nakładać na każdy liść przygotowany farsz 70 gram na jeden gołąbek, zakładać z obu stron brzegi i zawijać w wałek. 9. Wyłożyć dno blaszek małymi liściami kapusty i na nich wykładać gotowe gołąbki zwinięte stroną w dół, ściśle obok siebie. 10. Podlej wywarem ( woda z vegetą) 11. Jeden gołąbek ma mieć 0,100kg W dniu wydania jeżeli gołąbki ze starej kapusty 1. Pieczemy w piecu na 160 st C 20 minut. Na pieczenie. Następny Dzień: 1. Pieczenie - Parowanie 150C na 30min Jeżeli gołąbki z młodej kapusty to W dniu wydania pieczenie z parowaniem 20 min Wydawanie z Kuchni: - 1 porcja = 2 szt = 0,200 - Podawać z sosem