Klopsy Tshukune 2025-12-06 04:40:01

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-02-03  
User
Administrator Potraw



Ingredients
31,500 Kg  Udko Trybowane bez Skóry  
6,580 Kg Cebula Czerwona Surowa Kostka (surowiec: 7,304 Kg Cebula Czerwona)
1,500 Kg Imbir Świeży
0,350 Kg Sól
2,800 Kg Mąka Ziemniaczana
0 Litr Olej
0 Litr Sos Sojowy Promocja / соус сойовий
0 Kg Cukier Biały
0,006 Kg plastry Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,084 Kg Czosnek Świeży Główka)
0 Litr Mirin Przyprawa Płynna

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,259 kg
Przybliżona Waga Całości (165 Porcji): 42,736 kg

Directions
Przygotowanie 1 dzień wcześniej 

Wyrobić ze składników jednolitą masę.
Uformować pulpety

1 porcja - 3 szt 
1 pulpet 0,07 kg  

Sos Tshukune (optional)
Ingredients
4,125 Litr Sos Sojowy Promocja / соус сойовий   
2,063 Litr Sake
2,063 Litr Mirin Przyprawa Płynna
0,619 Kg Cukier Biały
0,413 Kg Mąka Ziemniaczana

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,056 kg
Przybliżona Waga Całości (165 Porcji): 9,281 kg

Directions
Przygotować 1 dzień wcześniej 




Do sosu można dodać czosnek, imbir, ocet. W zależności co chcemy osiągnąć.