Zupa Jarzynowa 2025-12-06 05:30:47

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-21  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,250 Kg  Kości Wieprzowe / Wołowe / Drobiowe Surowe Mix   
3,500 Litr Woda
0,750 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski
0,300 Kg Fasolka Szparagowa Mrożona / фасоля спаражова морожена
0,400 Kg Kalafior Mrożony
0,200 Kg Kapusta Biała Surowa Poszatkowana (surowiec: 0,250 Kg Kapusta Biała )
0,650 Kg Ziemniak jakiś tam (surowiec: 0,845 Kg Ziemniaki)
0,010 Kg Koper Suszony
0,005 Kg Nać Pietruszki Suszona
0,029 Kg Sól
0,144 Litr Świet
0,050 Kg Mąka Pszenna
0,015 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja
0,001 Kg Pieprz Czarny Mielony
0,003 Kg Ziele Angielskie
0,003 Kg Liść Laurowy

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,394 kg
Przybliżona Waga Całości (16 Porcji): 6,310 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 9/1/2017 - można gotować według przepisu.

Przygotować 1 dzień wcześniej:
- Obrać ziemniaki, poszatkować w kostkę 
- Namoczyć kości
- Wyjąć i odmierzyć warzywa mrożone.Przełożyć do blach i sprawdzić czy nie pozostały resztki opakowania (folia, kartony)
- Opłukać i posiekać pietruszkę

Gotowanie:
1. Wlać wodę do garnka.
2. Dodać kości, ziemniaki, kapustę.
3. Następnie dodać pozostałe warzywa.
4. Dodać zawiesinę z mąki i śmietany.
5. Na koniec gotowania dodać nać pietruszki.

Wydawanie z Kuchni:
- 1 porcja = 0,350l
- Wydawanie w zamkniętych termoportach.

Wydawanie w kantynach:
- 1 porcja = 0,350l

Czas Przygotowania:
- 23/1/2017 - p. Bożenka 110p 2:30h
- 6/2/2017 - Bożenka 125p 2:30h
- 20/2/2017 - Bożenka 110p 2:00h
- 6/3/2017  Bożenka 125p 1:30H
- 21/3/2017 Bożenka 140p 2:00h

Zmiany:
- 6/2/2017 - Bożenka dodana vegeta, porcja -7% bo zostawało
- 24/2/2017 - Paweł śmietana kg -> litr
- 20/2/2017 - Porcja -5% bo zostawało
Zmiana 2017-05-23: Sól +49%,Śmietana 30% Słodka +49%
Zmiana 2017-05-29: Koper Suszony -80%,Nać Pietruszki Suszona -83%
Zmiana 2018-06-27: Pieprz Czarny Mielony dodane
Zmiana 2018-07-02: Ziele Angielskie dodane,Liść Laurowy dodane