Sernik Wiedeński 2025-12-06 06:21:53

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2023-10-02  
User
Administrator Potraw



Ingredients
1 Kg  Twaróg Sernikowy  
1 Kg Ser Biały Promocja
15 Szt Jaja Surowe
0,080 Kg Bez Cukru Budyń Waniliowy
0,330 Kg Masło MIX
0,006 Kg Do Piany Sól
0,036 Kg Cukier Wanilinowy
0,440 Kg Cukier Puder
0,053 Kg Kasza Manna

Przybliżona Waga 1 Porcji: 2,945 kg
Przybliżona Waga Całości (1 Porcji): 2,945 kg

Directions
Przepis na dwie formy okrągłe (tortownice).

1. Wyjmij masło z lodówki
2. Oddziel białka do osobnej miski i włóż do lodówki
3. W dużej misce utrzeć mikserem (W tej kolejności):
  a. Masło
  b. Cukier Puder
  c. Cukier Waniliowy. Dobrze wymieszaj na gładką masę. Potem dodaj 
  d. Budyń- mieszaj.
  e. Potem dodaj Ser Biały, a na koniec dopiero
  f. Żółtka i 
  g. Kasza Manna
4. Ubij pianę mikserem ze szczyptą soli.
5. Wmieszaj pianę łyżką (NIE mikserem) w utartą masę.
6. Wylej do formy, nie smaruj niczym, nie wykładaj papierem.
7. Włóż do zagrzanego pieca 170C i piecz przez 60 min.
8. Po upieczeniu, uchyl drzwiczki i nie wyciągaj z pieca przez min. 20 min.