Przybliżona Waga 1 Porcji: 0 kgPrzybliżona Waga Całości (137 Porcji): 0 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 9/12/2016 - można gotować według przepisu. Przygotować 1 dzień wcześniej: - Obrać ziemniaki, poszatkować w kostkę - Namoczyć kości - Wyjąć i odmierzyć warzywa mrożone. Wysypać na płaską blachę, sprawdzić czy nie zawiera ciał obcych. - Przepłukać groch, następnie ugotować. Wystudzony schować do chłodni. - Słoninę boczkową pokroić w kostkę, zesmażyć. Gotowanie: 1. Wlać wodę do garnka. 2. Dodać kości, ziemniaki, kapustę, ziele angielskie iliść laurowy. 3. Następnie dodać groch, włoszczyznę, słoninę boczkową. 4. Przyrządzić zasmażkę z mąki na smalcu, dodać do zupy. 5. Doprawić solą, pieprzem, magi. 6. Na koniec majeranek, czosnek. Wydawanie z kuchni: - 1 porcja = 0,500l, - Wydawanie w zamkniętych termoportach. Wydawanie na kantynach: - 1 porcja = 0,500l Czas Przygotowania: - 31/1/2017 Bożenka 200p 1:30h - 7/2/2017 Bożenka 190p 1:30h - 7/3/2017 Bożenka 190p 2:00h Zmiany: - 17/1/2017 - Bożenka Majeranek -70%, przeskalowane porcje bo zostawało 5% - 31/1/2017 - Pawel korekta ilości grochu (2.27x) po zmianie z surowego na gotowany Zmiana 2018-02-22: Podgardle wędzone dodane,Kiełbasa Promocja dodane Zmiana 2018-11-11: Podgardle wędzone +15%,Włoszczyzna Mrożona Paski +35%,Cebula Biała Surowa Kostka +85%,Czosnek Granulowany +14%,Majeranek -13%,Przyprawa typu Magi Promocja -45%,Woda -22%,Przyprawa typu Vegeta Promocja -67%