Zupa Grochowa Regeneracyjna 2025-12-06 05:25:01

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-14  
User
Administrator Potraw



Ingredients

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0 kg
Przybliżona Waga Całości (137 Porcji): 0 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZONY 9/12/2016 - można gotować według przepisu.

Przygotować 1 dzień wcześniej:
- Obrać ziemniaki, poszatkować w kostkę 
- Namoczyć kości
- Wyjąć i odmierzyć warzywa mrożone. Wysypać na płaską blachę, sprawdzić czy nie zawiera ciał obcych.
- Przepłukać groch, następnie ugotować. Wystudzony schować do chłodni.
- Słoninę boczkową pokroić w kostkę, zesmażyć.

Gotowanie:
1. Wlać wodę do garnka.
2. Dodać kości, ziemniaki, kapustę, ziele angielskie iliść laurowy.
3. Następnie dodać groch, włoszczyznę, słoninę boczkową.
4. Przyrządzić zasmażkę z mąki na smalcu, dodać do zupy.
5. Doprawić solą, pieprzem, magi.
6. Na koniec majeranek, czosnek.

Wydawanie z kuchni:
- 1 porcja = 0,500l,
- Wydawanie w zamkniętych termoportach.

Wydawanie na kantynach:
- 1 porcja = 0,500l

Czas Przygotowania:
- 31/1/2017 Bożenka 200p 1:30h
- 7/2/2017 Bożenka 190p 1:30h
- 7/3/2017 Bożenka 190p 2:00h

Zmiany:
- 17/1/2017 - Bożenka Majeranek -70%, przeskalowane porcje bo zostawało 5%
- 31/1/2017 - Pawel korekta ilości grochu (2.27x) po zmianie z surowego na gotowany
Zmiana 2018-02-22: Podgardle wędzone dodane,Kiełbasa Promocja dodane
Zmiana 2018-11-11: Podgardle wędzone +15%,Włoszczyzna Mrożona Paski +35%,Cebula Biała Surowa Kostka +85%,Czosnek Granulowany +14%,Majeranek -13%,Przyprawa typu Magi Promocja -45%,Woda -22%,Przyprawa typu Vegeta Promocja -67%