Krem z Białych Warzyw Restauracja 2025-12-06 05:05:40

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2024-11-13  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,350 Kg  Cebula Biała Surowa Ćwiartki (surowiec: 0,389 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 
0,462 Kg Seler Korzeń
1,418 Kg Ziemniaki
0,234 Kg Marchew Surowa Cała (surowiec: 0,293 Kg Marchew)
0,080 Litr Oliwa z Wytłoczyn z Oliwek
0,020 Kg Czosnek Świeży Główka
0,030 Kg Sól
0,004 Kg Pieprz Czarny Mielony
3 Litr Woda
0 Kg Ziemniaki Ugotowane Grillowe 2kg
0 Kg Szczypior Świeży
0 Kg do posypania Beluga (czarna soczewica)

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,431 kg
Przybliżona Waga Całości (13 Porcji): 5,598 kg

Directions
Sposób przygotowania. 

1. Na oleju zesmaż cebulę i czosnek.
2. Dodaj warzywa, chwilę podsmaż.
3. Zalej wodą, dodaj przyprawy.
4. Ugotuj do miękkości warzyw. 
5. Zalej śmietaną. 
6. Przetrzyj przez sito. 
7. Wystudź i włóż do chłodni.

Sposób wydania. 
1 porcja 300 ml

Przed wydaniem - Usmaż we fryturze cienkie talarki ziemniaczane.
1. Do talerza nałóż talarki.
2. Zalej kremem.
3. Udekoruj chipsem z selera i szczypiorkiem( pokrojony na 2cm pod skosem)