0,350 Kg Cebula Biała Surowa Ćwiartki (surowiec: 0,389 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,462 Kg Seler Korzeń 1,418 Kg Ziemniaki 0,234 Kg Marchew Surowa Cała (surowiec: 0,293 Kg Marchew) 0,080 Litr Oliwa z Wytłoczyn z Oliwek 0,020 Kg Czosnek Świeży Główka 0,030 Kg Sól 0,004 Kg Pieprz Czarny Mielony 3 Litr Woda 0 Kg Ziemniaki Ugotowane Grillowe 2kg 0 Kg Szczypior Świeży 0 Kg do posypania Beluga (czarna soczewica) Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,431 kgPrzybliżona Waga Całości (13 Porcji): 5,598 kg
Sposób przygotowania. 1. Na oleju zesmaż cebulę i czosnek. 2. Dodaj warzywa, chwilę podsmaż. 3. Zalej wodą, dodaj przyprawy. 4. Ugotuj do miękkości warzyw. 5. Zalej śmietaną. 6. Przetrzyj przez sito. 7. Wystudź i włóż do chłodni. Sposób wydania. 1 porcja 300 ml Przed wydaniem - Usmaż we fryturze cienkie talarki ziemniaczane. 1. Do talerza nałóż talarki. 2. Zalej kremem. 3. Udekoruj chipsem z selera i szczypiorkiem( pokrojony na 2cm pod skosem)