Schab Katsudon 2025-12-06 06:21:55

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-10-14  
User
Administrator Potraw



Ingredients
19 Kg  Schab bez Kości  
0 Kg Pieprz Czarny Mielony
0 Kg Sól
3 Kg Panierka Panko 5-7 mm
0,400 Kg Szczypior Świeży
6 Kg Cebula Biała Surowa Prążki (surowiec: 6,660 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
1,200 Litr Sos Sojowy Promocja / соус сойовий
0,100 Kg Bulion Rybny Dashinomoto
0,200 Kg Cukier Brązowy
0,500 Litr Mirin Przyprawa Płynna

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,203 kg
Przybliżona Waga Całości (150 Porcji): 30,400 kg

Directions
Przygotowanie 1 dzień wcześniej
 
1. Schab pokrój na plastry o wadze 0.120 kg, nie odkrajaj białej warstwy tłuszczu.
2. Lekko ponacinaj białą cześć schabu z obydwu stron. 
3. Posól i popieprz. 
4. Wyłóż do glębokiego GNa,  przyryj pokrywką, odstaw do chłodni.
5. Cebulę pokrój w księżyce.

W dniu wydania
1. Przygotuj z wody, mąki i jajka maczajkę. 
2. Obtocz mięso w maczajce potem w panierce panko. 
3. Smażymy we fryturze w temperaturze 180 st C.
4. Wykładamy na blachę. 
5. Przygotuj sos
- wlej do rondla: sos sojowy, cukier, mirin, dahinomoto, wsyp cebulę. 

Na Gn wlej sos z cebulą, na to poukładaj schab, zalej roztrzepanym jajkiem i włoż do pieca na 180 st C na 3 minuty.