19 Kg Schab bez Kości 0 Kg Pieprz Czarny Mielony 0 Kg Sól 3 Kg Panierka Panko 5-7 mm 0,400 Kg Szczypior Świeży 6 Kg Cebula Biała Surowa Prążki (surowiec: 6,660 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 1,200 Litr Sos Sojowy Promocja / соус сойовий 0,100 Kg Bulion Rybny Dashinomoto 0,200 Kg Cukier Brązowy 0,500 Litr Mirin Przyprawa Płynna Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,203 kgPrzybliżona Waga Całości (150 Porcji): 30,400 kg
Przygotowanie 1 dzień wcześniej 1. Schab pokrój na plastry o wadze 0.120 kg, nie odkrajaj białej warstwy tłuszczu. 2. Lekko ponacinaj białą cześć schabu z obydwu stron. 3. Posól i popieprz. 4. Wyłóż do glębokiego GNa, przyryj pokrywką, odstaw do chłodni. 5. Cebulę pokrój w księżyce. W dniu wydania 1. Przygotuj z wody, mąki i jajka maczajkę. 2. Obtocz mięso w maczajce potem w panierce panko. 3. Smażymy we fryturze w temperaturze 180 st C. 4. Wykładamy na blachę. 5. Przygotuj sos - wlej do rondla: sos sojowy, cukier, mirin, dahinomoto, wsyp cebulę. Na Gn wlej sos z cebulą, na to poukładaj schab, zalej roztrzepanym jajkiem i włoż do pieca na 180 st C na 3 minuty.