Karczek do Ramenu 2025-12-06 04:40:01

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-09-14  
User
Administrator Potraw



Ingredients
2,500 Kg  Karczek wieprzowy bez kości  
0,060 Kg siekany Czosnek Świeży Obrany (surowiec: 0,840 Kg Czosnek Świeży Główka)
0,300 Litr Sake
0,600 Litr Sos Sojowy Promocja / соус сойовий
0,300 Kg Cukier Biały
0,222 Kg Imbir Świeży
0,500 Litr Mirin Przyprawa Płynna

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,149 kg
Przybliżona Waga Całości (30 Porcji): 4,482 kg

Directions
Karczek marynujemy w skłądnikach 1 dzień wcześniej. 
Na następny dzień gotujemy na wolnym ogniu w tym wywarze 3 godziny
Po ugotowaniu nie wyjmujemy aż ostygnie. 



UWAGA mozemy dodać bulion dashimoto.



WAŻNE PROPORCJE
 2 częsci sosu sojowego
1 część SAKE
1 część MIRIN