Surówka Szwedzka 2025-12-06 04:57:37

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2017-03-04  
User
Administrator Potraw



Ingredients
45 Kg  Ogórek Korniszony Talarki  /  огірок корнішон кружечками  (surowiec: 85,050 Kg Ogórek Korniszony w Zalewie ) 
8,400 Kg Cebula Biała Surowa Prążki (surowiec: 9,324 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
1,200 Kg Musztarda
1,650 Kg Cukier Biały
0,230 Litr Olej
0,110 Kg Pieprz Czarny Mielony

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,101 kg
Przybliżona Waga Całości (560 Porcji): 56,590 kg

Directions
PRZEPIS SPRAWDZWONY 23/12/2016 - można gotować według przepisu.

Przygotowanie 1 dzień wcześniej:
1. Ogórki kwaszone opłukać i pokroić na szatkownicy w talarki
2. Obrać cebulę i pokroić na szatkownicy w talarki. 
3. Następnie cebulę nożem przeszatkować, aby powstały półksiężyce
4. Zrobić marynatę z oleju, musztardy i cukru.
5. Wymieszać.
6. Odmierzyć porcje dla poszczególnych kantyn.

Produkcja:
1. Tylko wydać!

Wydawanie z Kuchni:
- 1 Porcja = 0,100kg

Wydawanie z Kantyny:
- 1 Porcja = 0,100kg

CZas przygotowania:
- 1/3/2017 Halinka 585p 0:10h wydawanie

Zmiany:
- 18/2/2017 - Sylwia + Asia przepis mocno zmieniony, -30% ogórka