45 Kg Ogórek Korniszony Talarki / огірок корнішон кружечками (surowiec: 85,050 Kg Ogórek Korniszony w Zalewie ) 8,400 Kg Cebula Biała Surowa Prążki (surowiec: 9,324 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 1,200 Kg Musztarda 1,650 Kg Cukier Biały 0,230 Litr Olej 0,110 Kg Pieprz Czarny Mielony Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,101 kgPrzybliżona Waga Całości (560 Porcji): 56,590 kg
PRZEPIS SPRAWDZWONY 23/12/2016 - można gotować według przepisu. Przygotowanie 1 dzień wcześniej: 1. Ogórki kwaszone opłukać i pokroić na szatkownicy w talarki 2. Obrać cebulę i pokroić na szatkownicy w talarki. 3. Następnie cebulę nożem przeszatkować, aby powstały półksiężyce 4. Zrobić marynatę z oleju, musztardy i cukru. 5. Wymieszać. 6. Odmierzyć porcje dla poszczególnych kantyn. Produkcja: 1. Tylko wydać! Wydawanie z Kuchni: - 1 Porcja = 0,100kg Wydawanie z Kantyny: - 1 Porcja = 0,100kg CZas przygotowania: - 1/3/2017 Halinka 585p 0:10h wydawanie Zmiany: - 18/2/2017 - Sylwia + Asia przepis mocno zmieniony, -30% ogórka