Schab Panko 2025-12-06 06:22:27

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-11-12  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,500 Kg  Schab bez Kości  
0,060 Kg (maczajka) Mąka Pszenna
0,072 Kg Panierka Panko 5-7 mm
0,010 Kg Sezam / сезам
0,050 Litr (maczajka) Mleko 3.2%

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,173 kg
Przybliżona Waga Całości (4 Porcji): 0,692 kg

Directions
Przygotowanie 1 dzień wcześniej 
- Pokrój schab na porcje cienkie plastry po 0.05 kg. Nie odkawaj tłuszczu, lekko go natnij.
- Dopraw solą i pieprzem
- Wyłóż na GN, przykryj folią spożywczą i odstaw do chłodni.

W dniu przygotowania

- Schab obtocz w mące, potem w jajku roztrzepanym z mlekiem
- następnie w panierce( do niej dodaj sezam)
- smażymy we fryturze w temperaturze 170 st C. 
- dopiekamy w piecu na sondzie ( 60stC)
Zmiana 2018-09-11: Panierka Panko -52%,Sezam -88%