0,500 Kg Schab bez Kości 0,060 Kg (maczajka) Mąka Pszenna 0,072 Kg Panierka Panko 5-7 mm 0,010 Kg Sezam / сезам 0,050 Litr (maczajka) Mleko 3.2% Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,173 kgPrzybliżona Waga Całości (4 Porcji): 0,692 kg
Przygotowanie 1 dzień wcześniej - Pokrój schab na porcje cienkie plastry po 0.05 kg. Nie odkawaj tłuszczu, lekko go natnij. - Dopraw solą i pieprzem - Wyłóż na GN, przykryj folią spożywczą i odstaw do chłodni. W dniu przygotowania - Schab obtocz w mące, potem w jajku roztrzepanym z mlekiem - następnie w panierce( do niej dodaj sezam) - smażymy we fryturze w temperaturze 170 st C. - dopiekamy w piecu na sondzie ( 60stC) Zmiana 2018-09-11: Panierka Panko -52%,Sezam -88%