Łosoś po Japońsku 2025-12-06 05:25:09

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2018-09-25  
User
Administrator Potraw



Ingredients
0,700 Kg  Łosoś Kalibrowany  
0,088 Kg Ciasto Filo
0,018 Kg Masło MIX
0,012 Litr Olej
0,012 Litr Sake

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,138 kg
Przybliżona Waga Całości (6 Porcji): 0,830 kg

Directions
Sposoób przygotowania

1. Wymieszaj masło z pianą z białek posmaruj  ciatso filo o powierzni20 x 30 cm.
2. Następna warstwa ciasta filo posmarowana roztrzepanym białkiem z masłem.
3. Wyłóż łososia posypanego solą i pieprzem i odrobiną sake.
4.  Zawiń w ciasto. 
5. Włóż do pieca rozgrzanego do temperatury 170 st C na 9 min, aż się zarumieni ciasto.

6. Podajemy z ryżem i surówką gramatura 100g.