3,100 Litr Woda 0,231 Kg Podgardle wędzone 1,280 Kg Fasola Półjaś Ugotowana / фасоля польяс варена (surowiec: 0,563 Kg Fasola Półjaś Surowa) 0,125 Kg Włoszczyzna Mrożona Paski 1,500 Kg Ziemniak jakiś tam (surowiec: 1,950 Kg Ziemniaki) 0,093 Kg Mąka Pszenna 0,050 Kg Cebula Biała Surowa Kostka (surowiec: 0,056 Kg Ciasto Pingui Niekrojone ) 0,015 Kg Czosnek Granulowany 0,016 Kg Sól 0,002 Kg Pieprz Czarny Mielony 0,006 Kg Majeranek 0,152 Litr Przyprawa typu Magi Promocja 0,010 Kg Liść Laurowy 0,001 Kg Ziele Angielskie 0,023 Kg Przyprawa typu Vegeta Promocja 0,240 Kg Kości Wieprzowe Surowe Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,342 kgPrzybliżona Waga Całości (20 Porcji): 6,844 kg
PRZEPIS SPRAWDZONY 14/11/2017 przez Asię - można gotować wedle przepisu. Przygotować 1 dzień wcześniej: - Obrać ziemniaki, poszatkować w kostkę - Namoczyć kości - Wyjąć i odmierzyć warzywa mrożone. Wysypać na płaską blachę, sprawdzić czy nie zawiera ciał obcych. - Przepłukać fasolę, następnie ugotować. Wystudzony schować do chłodni. - Słoninę boczkową pokroić w kostkę, zesmażyć. Gotowanie: 1. Wlać wodę do garnka. 2. Dodać kości, ziemniaki, kapustę, ziele angielskie iliść laurowy. 3. Następnie dodać fasolę, włoszczyznę, słoninę boczkową. 4. Przyrządzić zasmażkę z mąki na smalcu, dodać do zupy. 5. Doprawić solą, pieprzem, magi. 6. Na koniec majeranek, czosnek. Wydawanie z kuchni: - 1 porcja = 0,350l - Wydawanie w zamkniętych termoportach. Wydawanie na kantynie: - 1 porcja = 0,350l Czas Przygotowania: - 18/1/2017 110p 2h - 19/2/2017 140p 2:30h - 15/2/2017 Bożenka 110p 2:00h - 28/2/2017 Bożenka 140p 2:00h - 9/3/2017 Bożenka 145p 3:00h Zmiany: - 18/1/2017 - pieprz -80% - 31/1/2017 - korekta fasoli po zamianie z surowej na gotowaną - 19/2/2017 - Bożenka majeranek -90% (przesunięty przecinek był) - 19/2/2017 - Paweł porcja -35% bo zostawało za dużo - 9/3/2017 - Paweł porcja -5% bo dalej zostawało - 30/3/2017 - Ola Magi +70% Zmiana 2017-06-08: Przyprawa typu Magi Promocja -61% Zmiana 2017-11-15: Fasola Półjaś Ugotowana -36%,Sól -59%,Majeranek +476%,Kości Wieprzowe Surowe dodane