Kurczak Curry Java Karei Raisu 2025-12-06 05:06:42

0 Review(s)
Ethnicity
 
Base Type
 
Course
 
Preparation Time
 
Difficulty
 
Serving Size
Refresh / Double it
Comments
 
Source
 
Source Description
 
Last Modified
2019-11-16  
User
Administrator Potraw



Ingredients
2 Kg (gruba kostka) Pierś z kurczaka  
0,813 Kg Marchew Surowa Cała (surowiec: 1,016 Kg Marchew)
0,350 Kg Cebula Biała Surowa Ćwiartki (surowiec: 0,389 Kg Ciasto Pingui Niekrojone )
0,975 Kg Ziemniak Surowy Nieoczkowany Ćwiartka / картопля обрана не очкована на дольки (surowiec: 1,268 Kg Ziemniaki)
0,160 Kg Seler Naciowy
3 Litr Woda
0,185 Kg Curry Java Medium Hot
0,128 Kg Curry Golden Mild
0,010 Kg Bulion Dashida Wołowy
0,033 Kg Mąka Ziemniaczana

Przybliżona Waga 1 Porcji: 0,294 kg
Przybliżona Waga Całości (26 Porcji): 7,653 kg

Directions
Sposób przygotowania 1 dzień wcześniej.
1. Warzywa pokrój jak w recepturze.
2. Kurczaka pokrój w grubą kostkę.


W dniu przygotowania

1. Warzywa zalej wodą. Zacznij gotować do momentu aż będą lekko twarde.
2. Dodaj kurczaka pokrojonego w kostkę.
3. Dodaj kostki, Curry Java i Curry Golden Mild oraz Bulion Dashida. 
4. Zagęść mąką ziemniaczaną. 


1 porcja dania wydawanego 0.220 kg

Zmiana 2018-11-21: Marchew Surowa Cała +171%,Ziemniak Surowy Nieoczkowany Ćwiartka +144%,Mąka Ziemniaczana +132%